FLIR – Επιλογή Θερμικής Κάμερας

Τρία χαρακτηριστικά για την επιλογή σωστής θερμικής κάμερας σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας

Πριν από  δεκαετίες, οι αισθητήρες θερμικής απεικόνισης χρησιμοποιούνταν κυρίως στον κυβερνητικό και αμυντικό τομέα. Η FLIR είναι ο ηγέτης του κλάδου στην ανάπτυξη νέων θερμικών λύσεων, σχεδιασμένες για ένα μεγάλο εύρος αγορών όπως η ασφάλεια.
Σήμερα, οι θερμικές κάμερες FLIR έχουν γίνει το πρότυπο για 24ωρη παρακολούθηση, περιμετρική ασφάλεια σε  κρίσιμες δομές αλλά και ποικίλες εφαρμογές που αφορούν την ασφάλεια.

Τα κριτήρια επιλογής μίας θερμικής κάμερας είναι εξαιρετικά απλά. Προσφέρουν καθαρή εικόνα σε αντίξοο περιβάλλον, όπου οι συμβατικές κάμερες απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Οι παραδοσιακές κάμερες δεν μπορούν να παράγουν ποιοτικές εικόνες σε αντίξοες συνθήκες, όπως βροχή, ομίχλη ή απόλυτο σκοτάδι, ενώ οι θερμικές κάμερες επιτρέπουν 24ωρη παρακολούθηση και προσφέρουν εικόνες υψηλής αντίθεσης, ιδανικές για Video Analytics και ακριβή ανίχνευση εισβολής. Αυτή η ικανότητα αποδεικνύεται ανεκτίμητη όσον αφορά την αναγνώριση απειλών, την απόκριση σε πραγματικό χρόνο και την πρόληψη εγκλήματος σε κρίσιμες τοποθεσίες και υποδομές.

Η μηχανική πίσω από τη θερμική τεχνολογία είναι απλή. Όλα τα αντικείμενα εκπέμπουν θερμότητα, συμπεριλαμβανομένων φυτών, ζώων, ανθρώπων, αυτοκινήτων κ.λπ. Επειδή οι θερμικοί αισθητήρες δημιουργούν εικόνες με βάση την ανίχνευση μικρών διαφορών θερμοκρασίας διαφορετικών αντικειμένων, μπορούν να παρέχουν καθαρές εικόνες σε σενάρια χαμηλού φωτισμού ή στο απόλυτο σκοταδι.

Η θερμική τεχνολογία έχει αποδείξει επανειλημμένα την αξιοπιστία της, ενισχύοντας την ανίχνευση εισβολέων, μειώνοντας τους ψευδείς συναγερμούς και βελτιώνοντας την περιμετρική προστασία σε αεροδρόμια, ηλεκτρικούς υποσταθμούς, πυρηνικούς σταθμούς, στρατιωτικές εγκαταστάσεις,  κέντρα δεδομένων και άλλες κρίσιμες υποδομές.

Όταν πρέπει να ενσωματώσουμε θερμικές κάμερες σε ένα περιμετρικό σύστημα ανίχνευσης εισβολής, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πώς δεν είναι όλες οι θερμικές κάμερες ίδιες.

 Τρία βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιλογή μίας θερμικής κάμερας είναι τα κάτωθι:

1.        ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΜΒΕΛΕΙΑ

Οι θερμικές κάμερες ανώτερης ποιότητας είναι γνωστές για τις επιλογές υψηλής ανάλυσης και το μεγάλο εύρος επιλογών εμβέλειας ανίχνευσης.
 Όταν επιλέγουμε μια θερμική κάμερα, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξουμε την κατάλληλη ανάλυση για κάθε εφαρμογή.

Για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, όπου οι κάμερες πρέπει να ανιχνεύουν αντικείμενα σε μεγαλύτερη απόσταση από τον εικονικό φράχτη, οι αισθητήρες με θερμική ανάλυση 640×480 είναι απαραίτητοι.

Θερμικές κάμερες με αυτή την ανάλυση μπορούν να προσφέρουν μέχρι και 16 φορές περισσότερα pixel από μια τυπική θερμική κάμερα, επιτρέποντας πολύ μεγαλύτερα εύρος ανίχνευσης και παρέχοντας μεγαλύτερη λεπτομέρεια εικόνας.  Τα στοιχεία αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση των Video Analytics ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. . Όταν πρόκειται για απλές εγκαταστάσεις με εμβέλεια ανίχνευσης 50 μέτρων, η ανάλυση 320×120 είναι η βέλτιστη.

Εκτός όμως από την ανάλυση υπάρχουν και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την σωστή επιλογή μίας θερμικής κάμερας, όπως η θερμική ευαισθησία (mK), το Pixel Pitch του θερμικού αισθητήρα (μm), καθώς και καινοτόμες δυνατότητες όπως το DDE (Digital Detail Enhancement) που διαθέτουν οι θερμικές κάμερες FLIR.

2. ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ VIDEO ANALYTICS

Οι θερμικές κάμερες μπορούν να διαχειριστούν αλλά και να κατηγοριοποιήσουν ενδεχόμενους συναγερμούς, βελτιστοποιώντας τις δυνατότητες ασφαλείας μιας εγκατάστασης.
Στις μέρες μας η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας.
‘Ενα κριτήριο επιλογής μίας εξελιγμένης θερμικής κάμερας αποτελεί η ικανότητα διαχωρισμού των αντικειμένων όπως ανθρώπινος στόχος, όχημα και γενικότερα αναλυτικές πληροφορίες που προέρχονται από την εικόνα. Υποστηριζόμενες από  λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας, οι εξελιγμένες θερμικές κάμερες παράγουν πιο ευκρινείς εικόνες, που επιτρέπουν επιτήρηση μεγάλης ακρίβειας, ελαχιστοποίηση των ψευδοσυναγερμών και μείωση του συνολικού κόστους της λύσης.

3. ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Για κάθε λύση ασφαλείας, είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι οι Θερμικές κάμερες είναι συμβατές με συστήματα διαχείρισης  VMS. Οι εγκαταστάτες θα πρέπει να αναζητούν θερμικές κάμερες που είναι συμβατές με το ONVIF και που μεταδίδουν ψηφιακό βίντεο σε ροή H.264, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η συμβατότητα από τρίτους κατασκευαστές.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τις εξελιγμένες θερμικές κάμερες, από τις επιλογές θερμικών καμερών χαμηλών αποδόσεων. Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας θερμικής κάμερας, βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο πελάτης σας γνωρίζετε ποια χαρακτηριστικά τεχνολογίας θα εξασφαλίσουν τη βέλτιστη απόδοση.

H Flir ως παγκόσμιος ηγέτης στην θερμική απεικόνιση, είναι σε θέση να καλύψει κάθε ανάγκη, μέσα από μία τεράστια ποικιλία μοντέλων και χρήση πρωτοπόρων τεχνολογιών.

https://www.flir.eu/discover/security/3-distinguishing-features-of-superior-thermal-cameras/

συστηματα-ασφαλειας

Νέα