Η Provision-ISR συνεργάζεται με την Check Point Software!

Η Provision-ISR συνεργάζεται με την Check Point Software!

Μια καινοτόμα, επαναστατική λύση που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης: Ενσωματωμένη ΙοΤ ασφάλεια σε όλες τις συσκευές.

Η νέα αυτή συνεργασία θα ενσωματώσει την  IoT nano technology της Check Point σε όλα τα μοντέλα  της Provision-ISR, καθιστώντας τα,τα ασφαλέστερα συστήματα επιτήρησης στην αγορά C.C.TV.

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη συνεργασία με έναν από τους διεθνείς ηγέτες στην αγορά C.C.TV την  Provision-ISR (Ισραήλ). Η συνεργασία θα περιλαμβάνει το Check Point Quantum IoT Protect Nano Agent που θα ενσωματωθεί στις κάμερες και τα καταγραφικά της Provision-ISR για προστασία σε πραγματικό χρόνο των συσκευών από επιθέσεις zero-day.
Η λύση αυτή φέρνει ένα εντελώς νέο επίπεδο κυβερνοασφάλειας στην αγορά βιντεοεπιτήρησης.

Τα συστήματα C.C.TV κατέχουν καίρια θέση στη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων και των οργανισμών, παντού, από κόμβους μεταφορών μέχρι  λιανικά καταστήματα, τράπεζες και υποδομές ζωτικής σημασίας. Σύμφωνα με το cctv.co.uk, υπάρχουν περίπου 691.000 κάμερες C.C.TV μόνο στο  Λονδίνο. Καθώς τα βίντεο παρακολούθησης συνδέονται όλο και περισσότερο με το IoT, δυστυχώς, αυτές οι συσκευές αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Το Nano Agent είναι μια ενσωματωμένη λύση προστασίας που παρέχει ασφάλεια  σε πραγματικό χρόνο έναντι επιθέσεων όπως έλεγχος πρόσβασης, αλλοίωση  μνήμης, υφαρπαγή δεδομένων, υποκλοπή ροής ελέγχου και πολλά άλλα. Εγγυάται 100% κάλυψη λογισμικού, χωρίς να  διακυβεύεται η απόδοση της συσκευής.

Οι σύγχρονες κάμερες C.C.TV λειτουργούν ουσιαστικά ως μικροί υπολογιστές που τρέχουν λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και έχουν διάφορα δίκτυα και διεπαφές ραδιοσυχνοτήτων (RF). Ως εκ τούτου, είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις hacking. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι ότι οι τελικοί χρήστες συχνά διατηρούν τα προεπιλεγμένα (default) ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, αφήνοντας ουσιαστικά την πόρτα ανοιχτή για τους επίδοξους hackers. Ακόμη και με ισχυρό κωδικό πρόσβασης, οι παραδοσιακές  κάμερες C.C.TV δεν παρέχονται με επαρκή ενσωματωμένη ασφάλεια.

 Αλλά γιατί να χακάρει κανείς μια κάμερα ή ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος;

Οι κακόβουλοι χρήστες μπορεί να επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον έλεγχο των καμερών ή του συστήματος, να τα απενεργοποιήσουν, να την κατευθύνουν σε διαφορετική κατεύθυνση και  να χειριστούν εικόνες και σχετικές πληροφορίες ή απλώς να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα που καλύπτεται από τις κάμερες.
Επιπλέον, ως συσκευές δικτύου, αφού παραβιαστούν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε ευαίσθητους πόρους στο εταιρικό δίκτυο ή στις κατοικίες όπου οι κακόβουλοι χρήστες του κυβερνοχώρου μπορούν στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία και να αναπτύξουν
botnets ή crypto miners.

Ο Amnon Finer, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων στην Provision-ISR σχολίασε: «Σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμη και οι εταιρείες με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχει αποδειχθεί ότι έχουν κρίσιμα τρωτά σημεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάμερες IP έχουν  περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για το παραδοσιακό λογισμικό ασφαλείας. Στην Provision-ISR, θέλουμε να πρωτοστατήσουμε  με 100% ασφαλείς συσκευές C.C.TV που θα προσφέρουν στους πελάτες μας σιγουριά. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόταν μια βελτιστοποιημένη λύση αποτροπής απειλών με εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα που θα ήταν επίσης απολύτως αξιόπιστη.
Το λογισμικό που ενσωματώνει η Check Point στις συσκευές μας διασφαλίζει  στις συσκευές προστασία σε πραγματικό χρόνο. αποκαλύπτοντας πιθανούς κινδύνους ασφάλειας λογισμικού,

Εχουμε τώρα μια επαναστατική και ισχυρή λύση ασφάλειας»

Ο Oded Gonda, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας & Καινοτομίας στο Check Point Software, αναφέρει: «Το διευρυμένο τοπίο απειλών καθιστά απολύτως απαραίτητη την προστασία των συσκευών IoT από κυβερνοεπιθέσεις και η τεχνολογία μπορεί να το κάνει.
Από κάμερες IP, όπως της Provision-ISR, μέχρι routers, ιατρικές συσκευές και βιομηχανικούς controllers το Quantum IoT Protect παρέχει προστασία στη συσκευή σε πραγματικό χρόνο ακόμα και από τις πιο εξελιγμένες  κυβερνοεπιθέσεις πέμπτης γενιάς – χρησιμεύοντας ως ισχυρή γραμμή άμυνας για όλες τις συσκευές IoT.

Διαθεσιμότητα

Το Check Point Quantum IoT Protect Nano Agent παρουσιάστηκε στην διεθνή  έκθεση IFSEC 2022 και θα ενσωματωθεί στις σειρές προϊόντων της Provision-ISR σταδιακά έως το τέλος του 2022, ξεκινώντας από τις high end σειρές από τον Σεπτέμβριο,χωρίς καμία επιπρόσθετη χρέωση.

Η προστασία είναι αυτόματη και δεν απαιτεί καμία διαμόρφωση ή ρύθμιση.

Σχετικά με την Check Point Software Technologies Ltd.
Η Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) είναι κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε εταιρικές επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο λύσεων του Check Point Infinity προστατεύει  επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο 5ης γενιάς με κορυφαίο ποσοστό  εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, ransomware και άλλων απειλών. Το Infinity περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες που παρέχουν ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς και πρόληψη απειλών V γενιάς  σε εταιρικά περιβάλλοντα. Η Check Point Harmony, για  απομακρυσμένους χρήστες, η Check Point CloudGuard, για να ασφαλίσετε αυτόματα τα clouds και η Check Point Quantum, για προστασία περιφερειακά του δικτύου και των  κέντρων δεδομένων, όλα ελέγχονται από την πιο ολοκληρωμένη, ενοποιημένη διαχείριση ασφάλειας του κλάδου. Η Check Point προστατεύει πάνω από 100.000 οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Σχετικά με την ProvisionISR

Η PROVISION-ISR (www.provision-isr.com) είναι ο ηγέτης της ισραηλινής αγοράς C.C.TV, παρέχοντας υψηλή ποιότητα στους επαγγελματίες ασφαλείας μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών. Από την ίδρυσή του, το Ισραήλ έχει διαπρέψει στον τομέα της  εσωτερικής ασφάλειας: πολλοί Ισραηλινοί κατασκευαστές ασφάλειας προέρχονται από διάφορες ειδικότητες, όπως  διαχείριση έκτακτων αναγκών, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πληροφορίες, προστασία κρίσιμων υποδομών, έξυπνες πόλεις και στην περίπτωση της Provision-ISR, πρωτοποριακές λύσεις CCTV. Σήμερα η Provision-ISR εξυπηρετεί περισσότερες από 40 χώρες  σε όλο τον κόσμο με υποκαταστήματα και επίσημους αποκλειστικούς αντιπροσώπους.
Στην Ελλάδα η PROVISION – ISR αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από την SIGNAL ELECTRONICS SECURITY.

Η Provision-ISR συνεργάζεται με την Check Point Software!

συστηματα-ασφαλειας

Νέα